Bu fotoğraf 100 yılda bir çekilir

Devler Ligi erkeklerde Halkbank, kadınlarda Eczacıbaşı ve Vakıfbank Final Four’da mücadele edecek. CEV Cup’ta Fenerbahçe’nin kadınları favori. Challenge Cup’ta ise erkeklerde Fenerbahçe Grundig ile kadınlarda Beşiktaş mutlu sona çok yakın.
Voleybolda Avrupa finallerine kilitlendik... Tartışmasız ülke sporumuzun en başarılı branşı konumuna gelen filede artık Avrupa’nın zirvesindeyiz...  Dünyanın önemli oyuncularının hepsinin tercihi ülkemize gelmek oluyor. Bu da başarıyı beraberinde getiriyor. Fenerbahçe’nin ve Vakıfbank’ın önderliğinde yükselişe geçen Türk voleybolu bu sezon adeta altın çağını yaşıyor. Yukarıdaki resime çok iyi bakın... Belki o karenin bir yenisi 100 yıl daha çekilemeyecek. Önümüzdeki 3 haftada Avrupa’da şampiyonluk için ter dökecek 6 Türk takımının kaptanları Hürriyet için bir araya geldiler ve tarihi bir poz verdi. 6 takımın kaptanı büyük fedakârlık yaptı. Yoğun idman ve maç tempolarının yanı sıra Ankara’da yaşayan Halkbank’ın kaptanı Hüseyin Koç’un da aynı anda Burhan Felek Spor Salonu’nda olması gerekiyordu… Herkes oradaydı. Bu tarihi buluşmayı gerçekleştirdik.
Rekabet Kadar Dostluk Da Büyük
Görüşmede en çok dikkatimizi çeken tüm takım kaptanlarının aralarındaki büyük dostluktu. Hepsi birbirleriyle çok yakınlardı ve dostluklarını şakalaşarak gösteriyorlardı. Sahada büyük bir rekabet içinde olan Hüseyin Koç ve Arslan Ekşi’nin dostlukları görülmeye değerdi. Halkbank’ın kaptanı Hüseyin Koç disiplini ile bilinen antrenörü Stochov’un zorlukla izin vermesiyle İstanbul’a sadece 1 saatliğine gelebilmişti. Sabah 09.00 uçağından inmişti. Röportajın ardından 13.00 uçağıyla Ankara’ya geri döndü. Antrenörü görüşmenin ardından hiç oyalanmadan ilk uçakla dönmesini istemişti. Hüseyin çekimlerin ardından panik içinde uçağına yetişmek için salonundan elimizi sıkarak ayrıldı.
Disiplin Onlar İçin Çok Önemli
Günün en esprili ismi Hüseyin’di. Natalia’dan sonra salona ilk gelen isim olan tecrübeli kaptan “Ben antrenmanlara da herkesten önce gelirim. Profesyonelliğin gereği” bu diyerek başarısının sırrını açıklıyordu. Beşiktaş kaptanı Natalia ise herkesten önce salondaydı. Fikret Orman’ın Beşiktaş’ın kadınlarına verdiği Dünya Kadınlar Günü yemeğine gideceği için erkenden gelmişti ama arkadaşlarını beklemek zorunda kaldı. Sonra o da hızlı bir şekilde yemeğe yetişmek için gitti. Her biri manken gibi yakışıklı ve güzel olan sporcuların en büyük üzüntüsü bu başarılara rağmen medyada yer almamaktı. Günün esprili isimleri Hüseyin ve Arslan, “Akşam eğlenceye gidersek belki medyada yer alırız” diyerek bu konudaki üzüntülerini biraz da mizahi bir şekilde dile getiriyordu.
HÜSEYİN KOÇ (Halkbank) - Voleybol 1 numara
TÜRKİYE’de en başarılı spor branşı voleybol. Şu an tüm branşlar içinde bir numarayız. Erkeklerde ilk kez Şampiyonlar Ligi şampiyonluğunu kazanmak istiyoruz. Takım olarak teşekkür borçlu olduğumuz başkanımız Selahattin Süleymanoğlu bankanın en zor günlerinde Final Four’u Türkiye’ye getirdi.
SEDA TOKATLIOĞLU (Fenerbahçe) - İki kupayı da kaldıracağız
FENERBAHÇE taraftarının da desteği ile kupayı Türkiye’ye getireceğiz. Aynı gün iki finali karnaval gibi yaşayacağız. Takımımız Avrupa’nın en iyilerinden. Şampiyonluğu mutlaka kazanacağız. Seyircimizden tek isteğimiz var bizi yalnız bırakmasınlar. Bir günde iki kupa kaldıracağız.
ARSLAN EKŞİ (Fenerbahçe Grundig)- Taraftarımızla işi bitireceğiz
HER şeyden önemlisi taraftarımızın desteği. Çok iyi bir takımımız var. Rakibimize göre çok daha iyiyiz. Kupayı burada kaldıracağız. Fenerbahçe taraftarlarının gururlanacağı bir gün yaşatacağız. O gün salonun tıklım tıklım olmasını istiyoruz. Onların vereceği destek bizim için çok önemli.
ESRA GÜMÜŞ (Eczacıbaşı Vitra) - Şampiyon ülke Türkiye olacak
ÇOK zorlu bir şampiyona olacak. Bu bir turnuva. Vakıfbank ile yarı finalde oynayacağız. Her ne kadar onlar favori gibi olsa da o maçı kazanıp finale biz yükselmek istiyoruz. Elimizden gelen her şeyi yapacağız. Ancak kim kazanırsa kazansın şampiyonun Türkiye’den çıkacağından eminiz.
NATALİA HANİKOĞLU (Beşiktaş) - Tecrübemize güveniyoruz
BEŞİKTAŞ taraftarına bir Avrupa Kupası sevinci yaşatacağız. Yarı finaldeki rakibimiz finaldeki rakibimizden daha güçlüydü. Finalde genç bir rakibe karşı mücadele edeceğiz. Ancak, tecrübemizle bu karşılaşmaları kazanarak Beşiktaşlı taraftarları sevindireceğiz.
GÖZDE SONSIRMA (Vakıfbank) - İki Türk takımının Final Four’da olması Türkiye için gurur verici
Favorisi olmayan bir karşılaşma. Bu tarz karşılaşmalarda o gün kim daha iyi bir günündeyse maçı kazanır. Eczacıbaşı da çok önemli bir takım. Türk takımlarının Avrupa’da bu kadar başarılı olması hepimizi gururlandırıyor.
5 Şampiyonluk İçin Hazır Olun
Avrupa’nın en büyüğü olmak için parkeye çıkacak voleybol takımlarımızın kaptanlar elele verip, zafer yemini etti.  FENERBAHÇE’nin erkek ve kadın takımları, Vakıfbank, Eczacıbaşı Vitra, Beşiktaş kadın takımı ve Halkbank erkek takımı… Tam 6 ekibimiz Avrupa’nın devi olabilmek için bu ay büyük bir mücadele verecek. Ülke olarak kalbimiz onlarla atacak... 5 şampiyonluk ile unutulmayacak bir zafere imza atılabilir. Bunu başaracak, bunu gerçekleştirecek kalitedeki ekiplere sahibiz. Buralara gelip, çıtayı zirveye yükselten tarihi başarıyı sağlayan sporcularımız dün Hürriyet için belki de ilk ve son kez bir araya gelirken, Burhan Felek Spor Salonu’nda kenetlenerek kazanacakları şampiyonlukların da daha şimdiden müjdesini verdiler.
Şampiyonlar Ligi Final Four Programı
Kadınlar (15-16 Mart) - İlk kapışma Eczacıbaşı ile Vakıfbank arasında 15 Mart’ta oynanacak. Azerbaycan’daki turnuvada iki ekibimizden biri 16 Mart’taki finale adını yazdıracak.  Dinamo Kazan-Rabita Bakü maçının galibi ile şampiyonluk mücadelesi verilecek.
Erkekler (22-23 Mart) - Halkbank ev sahibi. Ankara’da muhteşem bir seyirci destekleri arkalarında olacak. Polonya ekibi Jastrzebski ile final için kapışacaklar. Kazanan, Belogorie Belgorad-Zenit Kazan galibiyle eşleşecekler.
Cev Cup Final Programı
Kadınlar (26 - 29 Mart)- Fenerbahçe, Rus temsilcisi Uralochka Ekaterinburg ile ilk maçı seyircisi önünde oynayacak. Burada alınacak net bir galibiyet rövanş için avantaj getirecek.
Challenge Cup Final Programı
Erkekler (26 - 29 Mart) - Fenerbahçe Grundig’in rakibi İtalyan temsilcisi Andreoli Latina. İlk maçı sarı lacivertliler taraftarının desteği altında oynayacak ve favori gösteriliyor.
Kadınlar (27 - 30 Mart) - Beşiktaş büyük iş başardı. Rusya ekibi Zarechie Odintsovo ile ilk randevuyu evinde yapacak olan siyah beyazlılar, rövanşa avantajlı skorla gitmeyi planlıyor.
Sporseverler salona koşsun
Voleybol Federasyonu Başkanı Özkan Mutlugil, “Filede tarih yazılacak. Buna tanıklık etmek için sporseverler, salonlara koşup takımlarımıza destek versinler” dedi.
Türkiye’nin büyük bir heyecanla beklediği finaller öncesi tartışmasız en mutlu kişi Voleybol Federasyonu Başkanı Özkan Mutlugil...
Takımlarımızın, şampiyonluğa ilerlediğini ifade eden Mutlugil, “Bütün ekiplerimizi kutluyorum. Voleybolumuza büyük katkı yaptılar. Bizim liglerimiz şu an dünyanın en iyi üç liginden biri olarak gösteriliyor. Takımlarımızın, Avrupa’ya damga vurması da bunun belirgin göstergesidir” diye konuştu.
“Önemli Rol Oynayacaklar”
Oynanacak her maçın gurur kaynağı olacağını da sözlerine ekleyen Özkan Mutlugil, “Seyircimize de burada büyük iş düşüyor. Takımlarımıza verecekleri destekle gelecek kupalarda önemli rol oynayacaklar. Tüm sporseverleri salonlara davet ediyorum. Verecekleri destekle, tarihe tanıklık edeceklerdir” dedi.

Kaynak: Hürriyet

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

iyi ve güzel...