Fark Yaratanlar: Hastanedeki Çocuklar Güldükçe "Mutlu Olalım"

Sabancı Vakfı’nın toplumsal gelişmeye katkıda bulunan “sıra dışı kişilerin olağanüstü öykülerini”, anlattığı “Fark Yaratanlar” programı beşinci sezonunda da devam ediyor. Beşinci sezonun ikinci Fark Yaratan’ı “Mutlu Olalım” projesini hayata geçiren Özlem Arman oldu.
Özlem Arman, hayata geçirdiği “Mutlu Olalım” projesinde, İzmir’de devlet ve üniversite hastanelerinde yatmakta olan çocukların tedavileri sırasında, sadece bedenen değil, ruhen de sağlıklı olmaları ve morallerinin yükselmesi için çocuklara yönelik çeşitli etkinlikler düzenliyor.
“Mutlu Olalım” projesi kapsamında, İzmir Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Hastanesi'nde her hafta düzenli etkinlikler yapılıyor. Bu düzenli etkinliklerin yanı sıra 23 Nisan, 29 Ekim, Şeker ve Kurban Bayramı ve yılbaşı gibi günlerde özel etkinlikler organize ediliyor. Hastanede yatan çocukların eğlenmesi için sihirbazlar, pantomim sanatçıları ve animatörler gönüllü olarak etkinliklere katılıyorlar. Projeye katılmak isteyen gönüllüler, etkinliklerde aktif rol almadan önce kapsamlı olarak pedagoji ve engelli çocuğa yaklaşım gibi konularda eğitim alıyorlar.
Kar amacı gütmeyen “Mutlu Olalım” projesi, gönüllülerin ve yardımseverlerin destekleriyle 13 yıldır aralıksız olarak sürdürülüyor. Projenin 40 aktif gönüllüsü ve Özlem Arman, bugüne kadar yaklaşık 40.000 çocuğun hastanede yatarken mutlu olması için çaba gösterdi. Etkinlikler sayesinde çocukların hem morali yükseliyor, hem de hastaneye bakışlarında olumlu bir değişim gözlemleniyor. Bu olumlu değişimin tedavilerine de yansıyor.
Kaynak: Sabancı Vakfı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

iyi ve güzel...