Her Derde Derman Şiir "Dert"

Mart ayı dert ayı derler ya, aslında dertlerin mevsimi sonbahardır. Mevsimin kendine has iç karartıcı durumu, melankolik baskısı yanında tatilin bitmesi, sorumlulukların başlaması bu tercihe kuvvetli dayanak sağlamaktadır.
Yazın rehavetini atamamanın yanında, havalardaki anı değişimlerin tetiklediği sağlık sorunları, iş hayatının sıkıntıları yanında çocuklu ailelerin okul telaşı, kışa yapılan hazırlıklarla birleşince epey bir sıkıntı kaynağına sahip oluyoruz.
Rutine binen bu koşuşturma içinde ruhlarımızı daraltan lodos ve sararıp solan doğa biraz daha ağırlık katıyor omuzlarımızdaki yüke.
Ev bizim için sığınak oluyor. Bir an önce varılıp, dinlenilme hayalleri kurulan mekânlara dönüşüyor. Bu geçiş dönemi için en iyi yapılacak olan şey mümkün olduğu kadar sakinlikte ruhumuzu rahatlatacak keyifli eğlencelere dalmak olacaktır. Sevilen bir film izlemek, kitap okumak, yazmak, müzik dinlemek ve de yürümek. Bizleri rahatlatıp yoğun bir koşuşturma sezonuna dinç girmemizi sağlayacaktır.
Dertlerin biri bin para olmadan onları en azından kafamızda halletmek ve bir yük olarak taşımaktan kurtulmamız gerek. Bunu bazen bir şarkı, bazen bir resim bazense bir şiir ile yapabiliriz. Belki sorunlarımızı tamamı ile çözemeyiz ancak, ruhlarımızda, beynimizdeki ağırlığını hafifletip, çekilir hale getirebiliriz.
Lool Sevgiliye isimli kitapta yer alan "Dert" şiirini okuyunca, bir kez daha anlıyoruz ki sıkıntıları aşmada en önemli adım onların karşısında ezilmemek, alta kalmamaktır. Onları mümkün olduğunca kontrol altında tutup, hafifletmek bizlere çok önemli kolaylıklar sağlayacaktır.
Güzel bir sonbahar dileklerimiz ile bu şiir sizlerle paylaşmak isteriz. Umarız tüm sıkıntılarınızı çözmek, kolay ve eğlenceli yollar ile olur. Umarız böyle zamanları güzel hatıralar ile anacak şeylerle geçirirsiniz.
Dert
Dert dediğin ne ki!
Bir kilo alabalık
Bir büyük rakı.
Üç beş saatte biter,
Sonrası herkes eve gider.
Meyhaneci kalır meylerle,
Dertleri dipler bir nefeste.

Sek içer
Erkek adamdır
Su katmaz
Sulandırmaz benim gibi
Heyt... ulan !
Var mı bana yan bakan
Havada uçan
Karada kaçan
Vs...vs...

Heyt...! ulan !, heyt!
Yine de heyt...
Var mı bana bakan yan
Havada uçan
Karada sıçan
Ve, daha neler neler…

Bir kilo alabalık
Bir şişede 70'lik
Na'aber moruk
Haydi herkes evine
Evi olmayan sıçan deliğine.
iyiturks


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

iyi ve güzel...