Avrupa'nın en büyüğü yine Vakıfbank


CEV Şampiyonlar Ligi Bayanlar Dörtlü Finali´nin şampiyonluk maçında Vakıfbank ile Rabita Bakü karşı karşıya geldi. Önce Polonya takımı Atom Trefl Sopot´u, sonra da Eczacıbaşı VitrA´yı eleyen Vakıfbank, yarı finalde Galatasaray Daikin'i,  finalde de Azerbaycan temsilcisi Rabita Bakü´yü 3-1 mağlup ederek Şampiyonlar Ligi şampiyonu oldu.
Salonu dolduran ve maç boyunca büyük destek veren taraftarlarının izlediği karşılaşmaya çok iyi başlayan Vakıfbank, maçın ilk teknik molasına 8-4, ikinci teknik molaya da 16-10 önde girdi.  Etkili oyununu mola sonrasında da sürdüren Vakıfbank, ilk seti 25-17 önde bitirdi.
İki takımın da karşılıklı sayı bularak başladığı ikinci sette Rabita Bakü, ilk teknik molaya  8 - 6 önde gitti.  Molanın ardından toplanan ve daha etkili bir oyun sergileyen Vakıfbank, taraftarının desteğini de arkasına alarak önce skoru eşitleyip, ardından Gözde ve Brakocevic ile bulduğu sayılar ile ikinci seti 25 - 20 kazandı.
İkinci set gibi çekişmeli başlayan üçüncü sette Azerbaycan ekibi ilk teknik molayı 8-6 önde geçti. Teknik mola dönüşünde Vakıfbank oyundan kopmadı ve durumu eşitledi ancak smaçlarda daha etkili olan Rabita Bakü ikinci teknik molayı 16-14 önde tamamladı. Teknik molaları önde tamamlayan Azeri ekip setin sonunu getiremedi ve sonu büyük bir çekişmeye sahne olan seti Vakıfbank etkili oyunu ve sonunda Gözde´nin smacı ile 25 - 23, maçı  da 3-0 kazanarak Şampiyonlar Ligi şampiyonu oldu.
İki takım, 2011 yılında İstanbul'da oynanan finalde de karşı karşıya gelmişti. Maçı rahat bir şekilde 3-0 kazanan Vakıfbank, bu kupayı Türkiye'ye getiren ilk ekip olmuştu. Bu sezon lig, Türkiye Kupası ve CEV Şampiyonlar Ligi'nde toplam 36 maça çıkan Vakıfbank, namağlup unvanını da korudu 
Vakıfbank 3 - 0  Rabita Bakü
Salon: Burhan Felek Voleybol Salonu
Hakemler: Susana Maria Rodriguez (İspanya), Goran GRADINSKI (Sırbistan),
Vakıfbank: Gözde (10), Bahar(5), Brakocevic (14), Glinka (12), Fürst (11), Naz (5), Gizem (L)
Rabita Bakü:  Krsmanovic (5), Montano (13), Cruz (10), Akinradewo (9), Skorupa (2), Rabadzhieva (6), Castillo (L)
Setler: 25 - 17, 25 - 20, 25 - 23
Süre: 83 dakika (24´, 27´, 32´)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

iyi ve güzel...