Atletizm Milli Takımı Ana Sponsoru Turkcell’den tarihi zafere ödül


Ödül töreninde konuşan Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Koray Öztürkler şunları söyledi:
“Türk atletizmi her geçen gün gelişiyor, dünyada adından söz ettiriyor. Avrupa Şampiyonası’nda alınan tarihi başarıyla buna bir kez daha tanık olduk. Olimpiyatlar öncesi gelen bu tarihi başarı hem bizleri gururlandırdı hem de Londra 2012 için umutlandırdı. Ülkemizi en iyi şekilde temsil ederek bayrağımızı Avrupa’da dalgalandıran sporcularımızın her birini tebrik ediyorum.  Türk atletizminin gelişimi ve bu büyük başarının mimarı federasyon başkanımız Sayın Terzi’yi de ayrıca kutluyorum. Bize bu gururu yaşatan sporcularımıza ne kadar teşekkür etsek az. Biz Turkcell adına Türkiye Atletizm Federasyonu’na başarılarından dolayı Turkcell adına 100 bin liralık bir prim veriyoruz. Turkcell’in atletizme desteğinin artarak devam edeceğini vurguluyor ve millilerimize Olimpiyat Oyunları’nda başarılar diliyorum. “Londra’da madalya getiren sporcumuzu ödülsüz bırakmayız”
Mehmet Terzi: Türk atletizmi dünyada kendine yer edindi
Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi de,  “Avrupa Şampiyonası’nda bizi gururlandıran atletlerimize bu vesile ile ben de bir kez daha teşekkür ediyorum. Türk atletizmi dünyada artık kendini ispatlamıştır.  Bu seviyeye gelene kadar istikrarlı ve özverili bir şekilde çalışmanın karşılığını aldığımızdan dolayı mutluyuz. Bu çocuklar, Olimpiyatlarda da yüzümüzü güldürecek neticeler alacak. Ana sponsorumuz Turkcell’e desteği için bir kez daha şükranlarımı sunuyor, atletlerimize bundan sonraki organizasyonlarda da başarılar diliyorum” dedi.
Atletizmin en büyük destekçisi Turkcell
·         Turkcell, takım sporlarının yanı sıra Geleceğe Koşanlar Projesi kapsamında bireysel sporlara ve uluslararası şampiyona organizasyonlarına destek veriyor.
·         En temel branş olan Atletizm de Turkcell’in en önem verdiği spor dallarından biri
·         Atletizm Federasyonu ile oluşuturulan işbirliği kapsamında Turkcell;
·         Atletizm Milli Takımı’nın ana sponsoru oldu.
·         Türkiye’nin en büyük ulusal atletizm organizasyonlarına ismini verdi.
·         Türkiye Salon Atletizm Şampiyonası, İstanbul Ataköy Atletizm Salonu’nda ilk defa Turkcell’in desteğiyle düzenlendi.
Dünya Salon Atletizm Şampiyonası’nda da ulusal partner olarak millilerimizin yanındaydı.
Avrupa Atletizm Şampiyonası ile ilgili
Sporcularımız rekor katılımla (41 sporcu) gittiği Helsinki’deki Avrupa Atletizm Şampiyonası’nda turnuva tarihinin en başarılı sonucunu elde ederek döndü.
4 altın, 2 gümüş, 1 bronz toplam 7 madalya, takım halinde 5’inci olduk.
Bundan önceki en önemli başarı ise Barcelona’da yapılan şampiyonada elde edilen 3 altın, 1 bronz madalyaydı.
Madalya kazanan sporcularımız:
Altın
Aslı Çakır Alptekin: 1500 metre
Nevin Yanıt: 100 metre engelli
Gülcan Mıngır: 3 bin metre engelli
Polat Kemboi Arıkan: 10 bin metre

Gümüş
Gamze Bulut: 1500 metre
Tarık Langat Akdağ: 3 bin metre engel

Bronz
Polat Kemboi Arıkan: 5 bin metre

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

iyi ve güzel...