Hayat bir oyun değil, yeniden başlayacağın

Hayat geri dönüşü olmayan bir yolculuktur. Geçen zaman mazidir. Yol bittikçe, yolcu olgunlaştıkça farkına varmaya başlar gerçeklerin. Söylenen her söz, yapılan her eylem, uygulanan her karar geri alınamaz, sadece bir kısmı düzeltilme imkânına sahiptirler. Ozanın dediği gibi; Uzun ince bir yoldayız, gidiyoruz gündüz gece

İnsanda zaten uzun yolculuklarda belli olmaz mı? Kolaycı, çıkarcı ve sorumluluktan kaçan kararlar mutlaka ilk virajda olmasa da bir sonraki düzlükte tekrar yakalar ve daha çetin yollarla sınar bizi.

Hayat aldığımız kararların sonuçlarına katlanabildiğimiz kadar çekicidir. Sonuçlarına katlanamayacağımız kararlarda ise acımasızca cezalandırıcıdır. 

Hayat kaçışı olmayan bir yolda kararlar alma becerisi olanların keyif aldığı, beceriksizlerin ise kedere kapıldığı bir yolculuktur. 

Ama! hayat bir oyun değildir, yeniden başlayacağımız. Bunun farkına zamanında varanlar ömürlerini kendi kontrollerinde, heba olmadan sürdürmeyi başarırken; Bunda geç kalanlar ise geçip giden zamanların ardından kederli kaydeler ile mırıldanmaktadırlar. 

Farkındalık eşiği ise gençlik çağları dahilinde esnek bir alandır. Tüm yalpalanmalar, tüm gel gitler, tüm hatalar bu aralıkta yapıldığında tolere edilebilme imkanları ve kontrolü ele alma fırsatları daha çok ve daha olabilir durumdadır.
iyiturks

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

iyi ve güzel...