Art Project ile Dünyadaki Müzeleri Bedava Gezin

İyiturks olarak yola çıkış gayemiz etrafımızda olup biten, gördüğümüz, duyduğumuz, okuduğumuz iyi ve güzel olan her şeyi bir araya toplayıp bunları yayabildiğimiz kadar yaymaktı. Bu kararı vermemize neden olan ise çevremizi sarmalayan ve bize kolayca ulaşan haber ve bilgi kaynaklarında kötü, olumsuz ve bizi rahatsız edenlerin hep ön planda olması ve gündem yaratması idi. Bu nedenle iyi ve güzel olanlar daha geri planda kalarak insanlara zor ulaşabiliyordu.

Sanki dünyamızda hep olumsuzluklar hep kötülükler hep istenmeyen şeyler yaşanıyormuş algısı oluşuyordu. Hâlbuki dünyamız, ülkemiz ve yakın çevremiz kazalarla, hastalıklarla, hırsızlarla, sahtekârlarla, aç gözlü tüccarlarla dolu değil ki onlar kadar sağlıklı, başarılı, dürüst, yardımsever kişi ve kuruluşlarda var. Tek fark bu iyi grup daha az yer alıyordu bilgi dünyamızda.

Bu iyi çalışmalardan biri son zamanlarda dikkatimizi çekti. Google pek çok faydalı, kullanışlı ve herkesçe rahatça ulaşılabilen uygulamalarından bir tanesi daha sessizce hayata geçirmiş.

Art Project isimli proje ile dünyanın önemli müzelerini, önemli sanat eserlerini bilgisayar başında gezip, izleyebiliyoruz. Yüksek kaliteli görüntülerle sağlanan bu hizmet paha biçilemez bir uygulama. Parasal imkânlarla bile nadiren tamamını gezebileceğimiz müzeler ekranda karşımızda duruyor. Her geçen gün müze ve eser sayısı artan bu projeden herkesin faydalanmasını temenni ederiz. 155 müzede 6599 sanatçının 32470 çok özel eseri bizleri bekliyor.

İyiturks olarak Google’a teşekkür eder, faydalı projelerinin çoğalarak devam etmesini ve herkesin ulaşabilme imkânlarını kısıtlamamasını temenni ederiz.

iyiturks

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

iyi ve güzel...