1.5 milyon dolara 75 Volkicar yaptı 50’sini ihraç etti

Türkiye’nin en başarılı ralli pilotlarından Volkan Işık, 1 milyon dolara geliştirdiği ilk Türk malı yarış otomobili ‘Volkicar’dan 1 yılda 75 adet üretip 50 adedini yurtdışına ihraç etti.
Volkicar’ın iki kişilik yol versiyonunu da üretmek için çalışmalar yapan Volkan Işık, “İlk Türk yarış otomobili Volkicar, amacına emin adımlarla yol alıyor” dedi.
2 ayda 25 sipariş
Volkicar’ın uluslararası bir marka olma yolunda büyük bir adım olduğunu kaydeden Işık, şöyle konuştu: “2011 yılında Türkmenistan’a 13, Moldova’ya ise 12 adet Volkicar ihraç ettik. İhracat rakamı 2012’ın ilk iki ayı ile itibariyle toplam 25 adede çıkmayı başardı. V2 Challenge’ın başlamasıyla Volkicar’ın yurtdışı satışlarının yanı sıra yurtiçinde de artan bir ivmeyle talep görüyor.  İlk olarak İzmir Ülkü Yarış Pisti’ne yapılan 11 adet Volkicar satışı sonrasında Adapazarı’nda yapılması planlanan pist için de 10 tane alınan siparişi tamamladı.
400 farklı parça
İki günde bir tane Volkicar ürettiklerini kaydeden Volkan Işık, üretilen 75 tane araç için 1.5 milyon dolar yatırım gerçekleştiğini kaydetti. Işık, “Motoru dışında tamamı yerli üretim olan Volkicar için 60’ın üzerinde yan sanayi şirketi 400 adetten fazla parça üretiyor” dedi. (Kaynak:1)
Volkicar Hakkında Bilgi
Volkicar, Türkiye'de üretilen ilk Türk yarış otomobilidir. Volkicar'ın temelleri Volkan Işık tarafından Aralık 2008'de atılmış, projeye daha sonra Halid Avdagiç ve Enes Elver de katılmıştır.[1] Volkan Işık ve ekibi tarafından tasarlanan araç FIA (Uluslararası Otomobil Federasyonu) kurallarına uygun olarak üretilmiştir.
Alt ve üst gövdesi kompozit plastikten üretilen araçta 5 ileri sıralı şanzıman ve sonradan eklenen geri vites ise elektrik motorludur. Kalbinde ise 115 HP’lik Yamaha motosiklet motoru bulunuyor.
Üç metrelik ve tek kişilik araç, toplamda 530 kg ağırlığında. Lastikleri özel olarak Lassa, jantları ise CMS tarafından geliştirilmiş ve ralli aracı olarak üretilmiş Volkicar, aynı zamanda şehir içi yarışlarda da kullanılabilecek şekilde tasarlanmıştır. Volkicar, küçük boyutuna rağmen 100 km hıza sadece 6 saniyede ulaşabiliyor ve 150 km/s hıza erişebiliyor.
İleriye dönük olarak şehir içinde kullanılabilecek modellerin üretilmesi planlanıyor. Uluslararası ortaklıklar vasıtası ile dünya genelinde yayılma planları yapılmaktadır.
Sadece Volkicar araçlarının katılabildiği 7 farklı şehirde V1 Challenger adında yarışlar düzenlenmektedir.

Genel bilgiler
Marka: Volkicar
Üretim Yılı: 2011
Ülke:  Türkiye
Tasarımcı: Volkan Işık

Karoser ve boyutlar
Kapı adedi: 2
Dingil mesafesi: 1915 mm
Uzunluk: 3020 mm
Genişlik: 1600 mm
Yükseklik: 1350 mm
Uzunluk / Dingil mesafesi oranı:
Ağırlık: 530 kg

Motor özellikleri
Motor Üreticisi: Yamaha
Motor Tipi: DOHC
Silindir sayısı ve yerleşimi: 4-S
Motor Hacmi: 1251 cc
Çap: 80.96mm
Strok: 62.99mm
Yakıt besleme tipi: Karbüratör
Hava besleme türü: Normal
Kompressör tipi: Düsük
Max. Motor gücü : 115 HP
Güç / Ağırlık oranı: 4.6 kg/HP
Soğutma sistemi: Su
Elektrik sistemi: Akü

Şanzıman ve aktarma
Şanzıman türü: 5 ileri vitesli (sıralı tip, manuel), elektrikli geri vites
Aktarma: %100 kilitli diferansiyel, arkadan çekiş
Süspansiyon (ön): çift salıncaklı bağımsız
Süspansiyon (arka): rijid aks, ayarlanabilir amortisör
Fren tipi(ön/arka): Disk/Kampana
Jant ebadı: 13 inç x 6 inç
Lastik ebadı: 205/60 13 (Kaynak:2)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

iyi ve güzel...