Okuma Keyfi



İnsanın keyif alarak yaptığı her uğraş süreklilik şansına sahiptir. Keyif verici olan her neyse bir hobi, bir tutku ya da bağımlılık aşamasına ulaşabilir. Bu aşamalar kişinin psikolojik yapısına bağlı olarak değişir, değişmeyen uğraşın tekrarı için dış bir müdahaleye ihtiyaç duyulmamasıdır.
Bu uğraşlara örnek verecek olursa bilgisayar oyunları, maket yapımı, araba sürme, avlanma gibi. Örneklerimizde zarar verici ve olumsuz sonuçlar olan uğraşları vermedik. Gönül ister ki keyif verici olan her şey faydalı ve olumlu uğraşlar olsun, ama bu olabilecek bir istek değil tabii ki.
Okuma, bilginin yayılması ve gelişim için çok önemli uğraşlardan biridir. Çoğunluk olarak toplumların ve kişilerin gelişmişlik düzeyleri ile doğru orantılı olarak değişir.
Genel kanı okumak faydalı bir uğraştır. Kişisel gelişim için insanların okuması gereklidir. Ancak bu uğraş pek çoğumuz için sıkıcı ve katlanılmazdır. Kimimiz yıllar boyu kitaba dokunmazken kimimiz ise dönem dönem kapaklarını azıcık aralarız. Hâlbuki çoğu zaman okumayı ilerlettiğimiz kitaplarda sürükleyici ve keyif verici anları yaşarız.
 Bu anlar neden yaşamımızda süreklilik kazanmaz?
Neden kitap okumak bu kadar zor bir keyif alma sürecinden geçer?
Nedir bizi uzak tutan okumaktan?
Ne mutlu kitap okumayı bir tutkuya, bir bağımlılığa dönüştürenlere! Ne mutlu kitapların sunduğu dünyalarda keyifle dolaşanlara!
Herkesin keyif aldığı konular, yazım türleri ve basılı yayınlar farklıdır. İnsanlar kısıtlama olmadan, baskı altında olmadan öncelikle keyif aldıkları yazılardan okumaya bağlanıp zaman içinde çeşitli yönlere açılmalıdır. Öncelik, insanları okumanın keyifli dünyasına çekebilmek olmalıdır. Sonrasında zaten harflerin büyülü dünyası bizleri farklı mecralara taşır zaten.
Okumak keyifli ve faydalı bir uğraştır. Bu keyif insanlara bulaştıkça her şey iyi ve güzel olacaktır.
iyiturks

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

iyi ve güzel...