Dış Mihraklar ve Lahanalar - 2

Lahani Lider kapanış konuşmasını yaparken eli silahlı Kara Lahana milisleri kongreyi bastılar, salondakileri yaylım ateşine tuttular. Olaya müdahale etmekte geç kalan basiretsiz Kırmızı Lahana güçleri, ancak baskın sonrası zarar-ziyan bilançosunu çıkarmaya ve baskında kullanılan silahları basına teşhire muvaffak olabildiler. Ne acıdır ki, baskın öncesi Lahani Lider  - geçmişte yaşanılanların geçmişte kalması gerektiği ve gelecekte modern sofradaki yerlerinin barış ve refah bölgesi olması yönünde, avazı çıktığı kadar nutuk atarken, Kara Lahana milisleri bu iyi niyet temennilerini havaya uçurdular.
Baskın komşu iki lahana arasında çok ciddi gerilime neden oldu. Olayın sorumluluğunu kabul etmeyen Kara Lahana yetkilileri, bunun bir komplo olabileceği üstüne beyanatlar verirken, Kırmızı Lahanalar cephesinde öfke ve yaz mevcuttu. Hali hazırda her iki tarafta da sağduyu namevcuttu. Savaş ha çıktı ha çıkacak derken, Beyaz Lahanalar devreye girerek bu ihtimali ortadan kaldırdılar. Yapılan uzun ve çetin müzakereler sonucunda barış ortamı yeniden inşa edildi. Düşman lahanalar arasında, lahanalardan arındırılmış tampon bölge oluşturularak bölgenin denetimi tarafsız Kırmızı ve Kara Patlıcan güçlerine bırakıldı.
Araştırmacı Maydanoz uzun yıllar süren titiz ve tehlikeli araştırmaları sonucunda olayı tüm çıplaklığı ile ortaya çıkardı. Saldırının altında, o yıllarda tarıma açılması planlanan verimli topraklardan pay kapma savaşı çıktı. Tertip edenleri ise lahanalarla komşu olan Kıvırcık ve Marul familyaları olduğu anlaşıldı. Niyetleri, ezeli iki düşman arasında çatışma çıkartarak bölgeyi yeniden istikrarsızlığa sürüklemek, verimli bölgelerdeki rantı paylaşmakmış.
Bilindiği üzere bu gerçekleşmedi. O yıllarda meydana gelen sel felaketi ve ekonomik bunalım bölgeye yapılan alt yapı çalışmalarını sekteye uğrattı. Bölge ancak geçen yıl tarıma açılabildi.
Şimdi orada Lahanaların ve Patlıcanların egemenliği var. Barış var, refah var. Marul ve Kıvırcık familyaları cephesinde ise ambargo var, açlık var, sefalet var.
Eee.. Ne demiş Yaşlı Semizotu; “Kurak günde komşusunu susuz bırakan, yağmurlu günde suya muhtaç kalır.”
iyiturks

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

iyi ve güzel...