Sizi daha mutlu yapacak alışkanlıklar

Her insan hayatı boyunca mutlu olmak ve yaşamaktan zevk almak ister. Aslında bunu başarmak oldukça kolaydır. Önemli olan bunu nasıl yapacağınızı bilmek. Peki siz mutlu olmanın sırlarını biliyor musunuz?

Askmen isimli internet sitesinde yer alan habere göre, işte sizi daha mutlu yapacak alışkanlıklar:
 
1. Egzersiz: Kilo vermeye çalışırken, hastalıklarla savaşırken ya da mutluluğunuzu desteklerken egzersiz her zaman yanınızdadır. Gerçekte, egzersiz sağlığınızı ve mutluluğunuzu geliştiren en önemli aktivitedir.
 
2. Her gün güneş ışığı alın: Dedelerimiz, ninelerimiz yıllar önce tarlalarda güneşin altında çalışırlardı. Günümüzde ise hepimiz ofislere tıkıldık. Bu nedenle çalışan bir kadın ya da erkek her gün 30 dakikadan daha az güneş ışığı görüyor. Birçok uzman ise daha mutlu olmanız için her gün en az 30 dakika direkt güneş ışığı almanızı öneriyorlar.
 
3. Stresten uzak durun: Yürüyüş yapmak, kitap okumak ya da biraz derin derin nefes alıp verme egzersizi yapmak vücudunuzu ve zihninizi rahatlatacaktır. Bu şekilde kendinizi tazelenmiş, dinlenmiş ve mutlu hissedeceksiniz.
 
4. Şekerleme yapın: Birçok insan gün bitene kadar ayakta kalıyor. Araştırmalar ise gün içinde kısa şekerlemeler yapmanın ruhsal durumunuzu iyileştirdiğini ve zekanızı keskinleştirdiğini gösteriyor. Her gün kısa şekerlemeler yaparsanız kendinizi daha mutlu ve dinlenmiş hissedersiniz. Ancak işyerinde uyurken yakalanmamaya dikkat edin.
 
5. Her 3 ayda bir yeni bir hobi deneyin: Hobiler ferahlamanın ve kendinizi mutlu hissetmenin en iyi yoludur. Ancak sürekli aynı hobiyi yaparsanız canınız sıkılabilir. Farklı hobilerle uğraşınca yeni arkadaşlar edinirsiniz ve daha sosyal olursunuz. Bu faktörler de mutluluğun önemli birer belirleyicisidir.
 
6. Tatillerinizi 2 ay önceden planlayın: Tatil günleri kendinize gelmeniz, sıkıntılarınızdan kurtulmanız için iyi bir fırsattır. 2010 yılında yapılan bir araştırmaya göre, tatile çıkmak sadece mutluluğunuzu artırmıyor. Tatile çıkmadan önce yapacağınız tatili planlamak, tatille ilgili kararlar almak mutluluğunuzu 8 hafta boyunca artırıyor.
 
7. Yemeklerinizi haftalık olarak planlayın: Belirli vitamin ve mineral eksikliği ruh durumunuzu bozabiliyor. Maalesef bilim adamları iki faktör arasındaki ilişkiyi tam olarak belirleyemese de, siz yine de pişireceğiniz yemekleri hafta başında planlayın ve vitamin, mineral dengesini düzenleyin.
 
8. Kısa süreli ve uzun süreli hedefleriniz için günlük liste oluşturun: 1932 yılında Avusturyalı psikiyatri uzmanı, bir şeylerle meşgul olmanın, hedefler belirlemenin ve bunları gerçekleştirmek için çalışmanın mutluluğunuzu artırdığını açıkladı.

Zaman Online

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

iyi ve güzel...