Dünyanın en dikkat çekici bağımsız film festivali Sundance


Dünyanın en dikkat çekici bağımsız film festivali Sundance'te 3 bin 182 film gösteriliyor. Sinema sektörünü hareketlendiren yapımların yanı sıra oyuncular da büyük ilgi topluyor. İşte bu yılki festivalin öne çıkanları...
Yıldız oyuncu Robert Redford’un 1981 yılında başlattığı, Amerika’da çekilen bağımsız filmleri izleyiciyle buluşturan Sundance Film Festivali tüm hızıyla devam ediyor. 20 Ocak’ta başlayan ve 30 Ocak’taki ödül töreniyle sona erecek olan dünyanın en dikkat çekici ‘bağımsız’ film festivali bu yıl da birbirinden ilginç anlara sahne oluyor.
Bu hareketli 10 gün boyunca Hollywood’un büyük yıldızlarının yanında, bağımsız sinemanın umut vaat eden oyuncuları da dikkat çekiyor. Utah’da düzenlenen etkinlikte bu yıl 92 film dünya prömiyerini yapıyor.
28 ülkeden toplam 3 bin 812 film arasındaki 115 uzun metrajlı film dört kategoride yarışıyor. Bu yılın dikkat çeken yapımlarından biri, 1987-91 yıllarında dünyaya Saddam Hüseyin’in ikizi kadar benzediği oğlu Uday olarak tanıtılan Latif Yahya’nın hikayesinin anlatıldığı ‘The Devil’s Double’. Festivalde film gösterimleri dışında oyunculara da yoğun ilgi var.
Radikal

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

iyi ve güzel...