Bu Hezarfen izlenme rekorları kırıyor

Türk animasyon sanatçısı Tolga Arı’nın liderliğinde hazırlanan,  Osmanlı İmparatorluğu’nda yaşamış ünlü Türk Muciti Hezarfen Ahmet Çelebi’nin Galata Kulesi’nden gerçekleştirdiği uçuş deneyimini anlatan Hezarfen adlı kısa animasyon film, internette izlenmeye rekorları kırıyor.

Tolga Arı’nın takım liderliğindeki bir ekiple hazırlanan kısa animasyon film, Galata Kulesi’nden kendi geliştirdiği kanatlarla uçmayı başaran Hezarfen Ahmet Çelebi’nin uçuş denemesi oldukça eğlenceli bir dille anlatıyor.

1632 yılında, Galata Kulesi’nden Üsküdar’a uçarak geçmeyi planlayan Hezarfen’in atlama deneyiminden önce yaşadıkları ve o anda Galata’da bulunanlara yaşattıklarını konu alan animasyon, internet sitelerine koyulalı henüz bir hafta bile olmamışken, yaklaşık 100 bin kişi tarafından izlendi.

Tolga Arı’nın okul bitirme projesi olan film, birçok yabancı site tarafından da kullanıldı. Japonya ve Belçika’dan bazı kurumlar tarafında da satın alındı. Yunanistan’dan da filme ilgi gösteren şirketlerin olduğu belirtildi.

ABD’li ünlü film yapım şirketi DreamWorks şirketi, Hezarfen filminden sonra, Arı’nın diğer çalışmalarıyla da ilgilenmeye başladı.

Film, yurtdışında Türk Muciti Hezarfen’e olan ilginin merakının da artmasına neden oldu.

“Hezarfen”in ses tasarımı Ozan Yıldırım, müzikleri Yannis Dumoutiers’e ait. Arı’nın takım liderliğini yaptığını animasyon ekibinde Romain Blanchet, Chung-Yu Huang, Rémy Hurlin ve Chao Ma gibi isimler yer alıyor.

Fransa’da dijital filmler üzerine eğitim alan Arı, 1986 doğumlu ve Türkiye’de Hezarfen animasyonuyla tanınmaya başladı.

Hürriyet
http://www.hezarfen-themovie.com/about-us.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

iyi ve güzel...