2010 yılının en güzel golü Hamit Altıntop'tan

Milli futbolcumuzun, Euro 2012 elemelerinde Kazakistan’a attığı nefis gol, ödüle layık görüldü. Hamit Altıntop bu anlamlı ödülü gol attığı Kazak kaleci Sidelnikov’un elinden aldı.

Bu onur Hamit Altıntop’un... Milli futbolcumuz Hamit Altıntop, Euro 2012 elemelerinde Kazakistan’a attığı golle, FIFA tarafından yılın en güzel golüne verilen Ferenc Puskas Ödülü’nün sahibi oldu. FIFA’nın İsviçre’nin Zürih kentinde düzenlediği ödül gecesinde, 2010 yılının en iyileri belirlendi. A Milli Futbol Takımımız’ın 3 Eylül 2010’da Kazakistan’la deplasmanda oynayıp 3-0 kazandığı Euro 2012 elemelerinde, ay yıldızlı ekibimizin 2. golünü nefis bir voleyle ağlarla buluşturan Hamit Altıntop,  Macarlar’ın efsane golcüsü Ferenc Puskas adına verilen ödül için güçlü isimlerle yarıştı.

Messi’yi geride bıraktı

Kuzey İrlanda’dan Burrows, Fransa’da Nasri, Arjantin’den Messi, Hollanda’dan Robben ve van Bronckhorst, Brezilya’dan Neymar, İsveç’ten Hallenius, Japonya’dan Yokoyama Güney Afrika’dan Tshabalala’yı geride bırakan Hamit, bu önemli ödüle hak kazandı. Hamit’e ödülünü, ceza alanı dışından harika bir voleyle avladığı Kazakistan Milli Takımı’nın kalecisi Andrei Sidelnikov verdi.

Bunun gibi gol atma!
Sidelnikov, Hamit’e ödülü vermeden önce, “Bana karşı bunun  gibi başka gol atmamanı umuyorum” diyerek töreni izleyenleri güldürdü. Hamit ise, “Herkese teşekkür ediyorum. Takım arkadaşlarıma da bu golü mümkün kıldıkları için teşekkür ediyorum” dedi.

Hürriyet

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

iyi ve güzel...