Memura başarı ödülü müjdesi


Borçların yeniden yapılandırılmasını öngören torba yasadan memura sürpriz çıktı. Memurların hayatını kolaylaştıracak birçok düzenlemeyi içeren tasarı başarılı memura maaşının yüzde 200'ü kadar ödül verilmesini öngörüyor.

TBMM’ye önceki gün sevk edilen 113 maddelik torba kanun, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nunda da değişiklik getiriyor. Tasarı, özellikle doğum yapan memura ve eşine dönük bir dizi kolaylık getiriyor. Babalık iznini 3 günden 10 güne çıkartan tasarı, doğumda veya doğum izni sırasında annenin ölümü halinde annelik izninin babaya verilebileceğini öngörüyor.

Emzirme izni uzuyor 
Kadın memura bebek 1 yaşına girene kadar verilen 1.5 saalik emzirme izni ise, ilk 6 ay için 3 saate çıkarılıyor. Tasarı, anne baba olan memura isteği üzerine verilen 12 aya kadar aylıksız izni, 24 aya kadar çıkartıyor. Ayrıca aylıksız izin uygulaması, evlatlık edinen anne babalar için de geçerli hale getiriliyor.

Tasarı, başarı ödüllerini de yeniden düzenliyor. Buna göre, somut olaylara ve verilere dayalı olarak hizmet kalitesini veya kamusal faydayı artıran memurlara vali veya ilgili bakan tarafından başarı belgesi verilebilecek. 3 kez başarı belgesi alanlara ise maaşının yüzde 200’üne kadar para ödüllü üstün başarı belgesi alacak. Ancak bakanlık kadrosunun binde yirmisinden fazla kişiye üstün başarı ödülü bir yıl içinde verilemeyecek.

radikal

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

iyi ve güzel...