Dünya Kulüplerarası Voleybol Şampiyonu Fenerbahçe...


Fenerbahçe Acıbadem Bayan Voleybol Takımı, Dünya Kulüplerarası Voleybol Şampiyonası finalinde Brezilya ekibi Sollys Osasco'yu 3 -0 yenerek Türk voleybol tarihinde bir ilki gerçekleştirip dünya şampiyonu oldu.

Uluslararası Voleybol Federasyonu (FIVB) tarafından Katar'ın başkenti Doha'da düzenlenen şampiyona üçüncülük ve final maçlarıyla sona erdi. Fenerbahçe Acıbadem, final maçında Brezilyalı rakibini 25-23, 25-22 ve 25-17 setlerle 3-0 yenerek altın madalya kazandı.

Çok sayıda Türk taraftarın sarı-lacivertli ekibi yalnız bırakmadığı karşılaşmaya Skowronska, Fafou, Fürst, Sokolova, Osmokroviç, Eda Erdem ve Nihan ilk 6'sıyla başlayan Fenerbahçe Acıbadem rakibine set vermedi. Maçın genelinde hücumda özellikle Polonyalı Skowronska ve Rus Sokolova ile etkili olan Türk temsilcisi, savunmada da fazla açık vermeyince karşılaşmadan galip ayrılan taraf oldu.
Maçın ardından sarı-lacivertli takımda oyuncular ve teknik kadro büyük sevinç yaşadı.
Öte yandan günün diğer maçında Dominik Cumhuriyeti'nden Mirador'u 3-1 yenen İtalyan Volley Bergamo üçüncü oldu.

Türkiye'yi gururlandıran Sarı Melekler, yarın Türkiye'ye dönecekler. Sarı lacivertlilerinin uçağı 11.00 civarında Atatürk Havalimanı'na inmesi bekleniyor.

Sarı Melekler’e 200 bin dolar
Fenerbahçe Acıbadem’in sponsoru Aydınlar, organizasyon komitesinin şampiyonluk ödülü olarak verdiği 200 bin doların tamamını voleybolculara dağıtacağını söyledi.
TÜRK voleybol tarihinin en büyük başarısını elde eden Fenerbahçe Acıbademli voleybolculara ödül yağacak. Takımın sponsoru Mehmet Ali Aydınlar, organizasyon komitesinin şampiyon ekibe verdiği 200 bin dolarlık para ödülünün tamamını sporculara dağıtacağını açıkladı.


Sarı lacivertli voleybolcular da şampiyonluğu tüm Türkiye’ye armağan ettiklerini söylediler. Maçın ardından FB TV’ye açıklamalarda bulunan oyunculardan Eda Erdem, “Bu kupaların devamı gelecek. Şampiyonluğu tüm Türkiye’ye armağan ediyoruz” dedi. Seda Tokatlıoğlu, büyük gurur duyduğunu belirtirken Naz Aydemir, “Sezona bütün kupalara kazanma sözüyle başladık. Şu anda iki de iki yaptık. Devamını getireceğiz” diye konuştu.

Brezilyalı antrenör Ze Roberto da bu başarının bir ekip çalışmasının ürünü olduğunu vurgulayıp, “Onlar da şampiyonluğu çok istedi ama biz kazandık. Bu şampiyonluk Fenerbahçe için bir ilk. İyi bir çalışma yaptık. Hepimiz dersimizi iyi çalıştık. Bu kupayı taraftarımıza armağan ediyoruz” diye konuştu.
Skowronska MVP seçildi
KATAR’daki Dünya Kulüplerarası Kadınlar Voleybol Şampiyonası’nın en değerli oyuncusu (MVP) Fenerbahçe Acıbadem’in Polonyalı yıldızı Katarzyna Skowronska oldu. Skowronska aynı zamanda en skorer oyuncu unvanını alırken, Eda Erdem de en iyi servis atan voleybolcu seçildi.

DHA

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

iyi ve güzel...