Ten Ten Severlere Müjde...

Tenten'den ilk kareler!

Spielberg ve Peter Jackson'ın ortak çalıştığı projenin ilk görselleri yayınlandı.
Sinema dergisi Empire, Steven Spielberg'ün yönettiği ve çekimleri Peter Jackson'ın WETA stüdyolarında CGI olark gerçekleştirilen 'The Adventures of Tintin: The Secret of the Unicorn' filminden ilk görselleri yayınladı.

'Mocap'  adı verilen, 3D modellemede gerçek hareketler ve oyuncular kullanılan bir teknikle çekilen 'Tenten'de orijinal atmosferi bozmamak adına böyle bir yola gidildi.
Konu hakkında konuşan Peter Jackson, "Canlı aksiyonda Kaptan Haddock ve Tenten taklidi yapan oyuncular olacaktı. Bunun için de kadroyu bu karakterlere benzer kişilerden seçmek gerekecekti. Fakat bu sefer de Hergé'nin çizdiği Tenten olmayacaktı. Ortaya bambaşka bir şey çıkacaktı. CGI teknolojisiyle Hergé'nin dünyasını canlandırabiliyoruz. Karikatürize tarzı koruduk, her şey Hergé'nin atmosferini taşıyor" dedi.
                                                                                                         
EN GİZEMLİ BÖLÜM İLK BÖLÜM

Üzerinde çok detaylı bir efekt çalışması yapılan filmde karakterlerin tüm mimikleri ve ince detayları ortaya çıkarılmış. Fotoğraflarda Tenten'i oynayan Jamie Bell'i ve Kaptan Haddock'u oynayan Andy Serkis görülüyor.

Filmin yönetmeni Steven Spielberg ise, "Serinin ilk bölümü, en gizemli olan bölüm. Film her ne kadar film-noir de olsa, içinde Alman Brechtçi tiyatronun da izleri mevcut. Bazı gece ve aksiyon sahnelerinde fazla kontrast kullandık mesela. Fakat film sonuna kadar macera dolu."

'The Adventures of Tintin: The Secret of the Unicorn' ABD'de 23 Aralık 2011'de vizyonda.


Habertürk...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

iyi ve güzel...