Öğretmenler günü sürprizi: Bir Maaş İkramiye

18. Milli Eğitim Şurası Genel Kurulu'nda 24 Kasım Öğretmenler Günü'nün kutlandığı ay öğretmenlere birer maaş ikramiye verilmesi ve ek ders saat ücretinin 12 TL'ye çıkarılması önerisi benimsendi.

''Eğitimde 2023 Vizyonu''nun tartışıldığı 18. Milli Eğitim Şurası'nda çeşitli konuları ele alan beş komisyon, çalışmalarını tamamladı ve bu komisyonlarda kabul edilen kararların görüşüleceği Genel Kurul toplantısına geçildi. Genel Kurul çalışmalarına Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu başkanlık yaptı.
Genel Kurul'da ilk olarak ''Öğretmenin Yetiştirilmesi, İstihdamı ve Mesleki Gelişimi''ni ele alan komisyonun kararları üzerinde Şura üyeleri görüşlerini dile getirdi.

ÖĞRETMENLER GÜNÜ İÇİN BİR MAAŞ İKRAMİYE

Genel Kurul'da, öğretmenlere her yıl 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde bir maaş ikramiye ödenmesi, ek ders ücretinin saat ücretinin 6-7 liradan 12 liraya yükseltilmesi önerileri kabul edildi. Milli Eğitim Bakanı Çubukçu'nun, önerileri oylatırken bu maddelerin herkes tarafından kabul görmesi üzerine, ''Anlaşılan maddi konularda bir mutabakat var'' diye espri yapması üzerine salonlar gülüşmeler oldu. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

iyi ve güzel...