New York'ta iki Türk taksi


26 bin 500 araçlık New York "Geleceğin Taksisi" projesinde Gölcüklü Transit Connect ile Bursalı Karsan finale kaldı.

Geleceğin Taksisi konseptiyle hazırlanan New York taksi ihalesinde finale 2 Türk malı otomobil kaldı. General Motors, Peugeot, Hyundai, Renault, Citroen gibi zorlu rakiplerin arasından sıyrılan Bursalı Karsan ile Gölcüklü Transit Connect ABD'de geleceğin taksisi olma yolunda büyük bir adım atmış oldu.

Finale Kalan Taksiler

New York Belediye Başkanı Micheal Bloomberg ihalede Karsan'ın dışında Ford Otosan'ın Gölcük'te ürettiği Transit Connect ile birlikte Japon Nissan'ın finale kaldığını açıkladı. Bloomberg, Geleceğin Taksi'si olarak hazırlanan projede ilk kez hem yolcuya hem sürücüye kolaylık ve konfor sağlayacak modern bir dizayn projesine girdiklerini ve finale kalan markaların kendilerini ispat eden üreticiler olduğunu kaydetti.

26 BİN 500 TAKSİ

Dünya ekonomisinin başkenti New York için oldukça önemli olan Geleceğin Taksisi'nde finale kalan 2 Türk marka ile birlikte Nissan'ın da bulunması yarışı okyanus ötesine de taşımış oldu. İhaleyi düzenleyen Taxi& Limousine Commission'ın (TLC) nihai kararı vermesiyle birlikte, New York'ta dolaşan taksilerin 2014 yılına kadar tamamen yenilenmiş olacağını duyurdu. TLC Başkanı David Yassky, ihalede sağlamlık, performans, yolcu konforu ve yakıt tüketimi kriterlerinin önemli olduğunu belirtti. Yassky, ayrıca aracın tasarımının New York'a yakışacak, ikon yaratacak bir model olmasına özen gösterdiklerini kaydetti. Türk otomotiv sektörünün önde gelen iki markasının yarıştığı 'Geleceğin Taksisi'si projesinde 26 bin 500 araçlık bir alım planlanırken Karsan, ihaleyi alırsa 150 milyon dolarlık yatırım yapacak.

sabah

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

iyi ve güzel...