"Nerde O Eski Bayramlar" Diyarında...


Bayram geliyor. Yine yeni hatıralar ile geçip gidecek, "nerde o eski bayramlar" diyarına. Bayramlar en fazla çocuk yaşlarda etkiliyor insanları. En güzel anılar çocukken yaşanmış olanlar olarak geliyor hatıralara. Büyüdükçe bayramları tadını çıkaramıyacak kadar ciddileştikçe eski güzel hatıralara hayıflanma başlıyor.

Bayramların özü, dinlence ve eğlence, paylaşma ve birlikte olmadır. Büyüdükçe bizle büyüyen kısıtlar bizi eğlence kısmından alıkoyuyor. Bayramlar sıkıcı ve rutin birlikteliklere dönüşüyor. Bu sıkıcılık ve rutinlik Bayramların ruhuna aykırı olarak bizleri birbirimizden koparıp uzaklara sürüklüyor.

Ciddi olma, ağır durma halleri bizi hayattan tat almamaz duruma getiriyor. Eskiden de bayramlar vardı, bayramların eğlencesi vardı. Eğlenen insanları vardı. Rahat ve şakacı bir dünya vardı. Çocukların dünyasına katılım vardı. Hoşgörü vardı.

Bayramın çocuklar gibi şen ve eğlenceli geçmesini, "Nerde O eski bayramlar" diyarına güzel hatıralar götürmesini diliyoruz. Kurban Bayramınız Kutlu Olsun

iyiturks

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

iyi ve güzel...