“Kristal Kayısı” İçin Yarışacak Uzun Metraj Filmler Açıklandı

“Kristal Kayısı”  İçin Yarışacak Uzun Metraj Filmler Açıklandı
Malatya Uluslararası Film Festivali, ilk yılından başlamak üzere, mizah ve kara mizah gibi alt türlerinde çekilmiş, yabancı ve yerli filmlerin bir arada yarışacağı, Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması’nı hayata geçiriyor.
Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması’nda toplam 10 film ‘Kristal Kayısı Ödülü’ için yarışacak.

Filmlerin ön elemesi 50 film arasından Festival Danışma Kurulu ve Festival Program Komitesi tarafından belirlendi. Ön elemeden geçerek yarışmalı bölüme kabul edilen filmler yönetmen, senarist, oyuncu, yapımcı, film eleştirmeni, sinema tarihçisi, akademisyen gibi kültür sanat dünyasının saygın isimlerinden oluşan ana jüri tarafından değerlendirilecek.
Bu bölüme kabul edilen filmler 'En İyi  Film', 'En İyi Yönetmen', 'En İyi  Senaryo', 'En İyi Kadın Oyuncu' ve 'En İyi Erkek Oyuncu' dallarında 'Kristal Kayısı Ödülü’ için yarışacak. Ödül kazanan filmler 2 Aralık 2010Perşembe gecesi yapılacak Festival Ödül Töreni’nde açıklanacak.
Uluslararası Uzun Metraj Film Festivali Yarışma Jürisi
Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması Ana Jürisi; yönetmen Hüseyin Karabey, American Cinema Foundation Yöneticisi Gary McVey, Yunan oyuncu Katerina Moutsatsou, FIPRESCI Başkanı Jean Roy ve Japon yapımcı Hisami Kuroiwa’dan oluşuyor.

Senem Aytaç, Murat Erşahin ve Ceylan Özgün Özçelik isimlerinden oluşan Sinema Yazarları Derneği (SİYAD) jürisi, ‘SİYAD En İyi Uzun Metraj’ ödülü verecek.

NETPAC da Ödül Verecek!
Merkezi Singapur’da olan, dünya çapında 29 ülkede üyesi bulunan, Asya film kültürünü yaygınlaştırmak üzere organizasyonlar gerçekleştiren; sinema eleştirmenleri, film yapımcıları, festival organizatörleri, program küratörleri ve film dağıtımcılarını içinde barındıran The Network for the Promotion of Asian Cinema (NETPAC) Malatya Uluslararası Film Festivali’nin ilk yılında ödül verecek.
Asya sineması üzerinde otorite olan NETPAC, 20 yıldır uluslararası film festivallerinin Asya sineması seçkisini oluşturmakta. Ancak Malatya Uluslararası Film Festivali’nin ilkinde NETPAC jürisi olarak sadece uluslararası yarışmadaki ‘mizah’ temalı filmleri değerlendirecek ve ödül verecek. Gelecek yıllarda ise Festival’in Asya seçkisini oluşturacak.

Yarışma kategorileri ve dereceye giren filmlere verilecek ödüller ise şöyle:

En İyi Film                                     10.000 Euro ve Kristal Kayısı Ödülü
En İyi Yönetmen                             3.000 Euro ve Kristal Kayısı Ödülü
En İyi  Senaryo                                3.000 Euro ve Kristal Kayısı Ödülü
En İyi Kadın Oyuncu                       3.000 Euro ve Kristal Kayısı Ödülü
En İyi Erkek Oyuncu                       3.000 Euro ve Kristal Kayısı Ödülü

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

iyi ve güzel...