İstanbul sporun da başkenti oluyor


İSTANBUL - Avrupa Spor Başkentleri Birliği Başkanı Gian Francesco Lupatelli, İstanbul'un 2012 Avrupa Spor Başkenti seçildiğini açıkladı.

Devlet Bakanı ve Başmüzekereci Egemen Bağış ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile birlikte Atatürk Havalimanı'nda basın toplantısı düzenleyen Lupatelli, İstanbul'un, Avrupa Spor Başkenti (ASB) Seçim Komisyonu'nca Avrupa Spor Başkenti seçilmesiyle ilgili kararı açıkladı.

Lupatelli, Avrupa Spor Başkenti Birliği Komitesi'nin bu hafta içinde İstanbul'da farklı yerlerde incelemelerde bulunduğunu belirterek, "İncelemelerden sonra aldığımız kararı açıklamak için toplandık. İstanbul 2012 Avrupa Spor Başkenti olarak seçilmiştir. Bundan dolayı çok büyük mutluluk duymaktayız" dedi.

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, İstanbul'un 2012 Avrupa Spor Başkenti seçilmesinin çok anlamlı olduğunu ifade ederek, ''Türkiye artık Avrupa'nın çok önemli aktörü. Bir zamanlar Avrupa'nın hasta adamı denilen Türkiye artık Avrupa'nın en dinamik en sağlıklı ülkelerinden biri olduğunu ortaya koydu'' dedi.
Bağış, Avrupa Spor Başkentleri Birliği Başkanı Gian Francesco Lupatelli ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile İstanbul'un 2012 Avrupa Spor Başkenti (ASB) seçilmesiyle ilgili olarak İstanbul Atatürk Havalimanı'nda düzenlenen ortak basın toplantısında, İstanbul'u ve Büyükşehir Belediye Başkanı'nın şahsında bütün İstanbullular'ı kutladı.

İlk Defa Bir Türk Şehri SeçiliyorBir İstanbul milletvekili olarak kazanılan yeni başarıdan dolayı mutluluğunu ifade eden Bağış, 2001 yılından itibaren Avrupa Spor Başkentleri ilan edildiğini ve ilk defa bir Türk şehrinin Avrupa'nın spor başkenti olarak seçildiğini söyledi
.
Bağış, ''2010 Avrupa Kültür Başkenti olduktan sonra 2012'de İstanbul'un Avrupa Spor Başkenti seçilmesi bence çok anlamlı. Avrupa Spor Başkenti 7'den 70'e herkese sporu sevdirmeyi ve Avrupa şehirleri arasındaki iletişimi, diyaloğu artırmayı hedefliyor'' dedi.

Bu sene İstanbul'un karşısında 2 rakip şehir bulunduğunu birinin AB'nin dönem başkanlığını yürüten Belçika'nın Antverp şehri, diğerinin de İngiltere'nin Kardif şehri olduğunu belirten Bağış, Brüksel'e yaptıkları ziyaretlerde komisyon üyelerini, Avrupa Parlamentosu'ndaki Avrupa Spor Başkenti Dostları Grubu'nu ziyaret ederek onlara İstanbul'u anlattıklarını söyledi.

Bağış, heyetin diğer şehirlerle birlikte İstanbul'u gezdikten sonra dün akşam kararlarını aldıklarını ve İstanbul'u oy birliğiyle Avrupa Spor Başkenti ilan ettiklerini belirtti.

Artık Türkiye'nin her alanda Avrupa'nın çok doğal bir üyesi olduğunu her vesileyle ortaya koymaya başladığına işaret eden Bağış, şunları söyledi: ''Şu anda Avrupa Konseyi'nin dönem başkanlığını Türkiye yürütüyor. AKPM Başkanlığını bir Türk milletvekili sayın Mevlüt Çavuşoğlu yürütüyor. Şu anda Avrupa'nın 6. en büyük ekonomisi Türk ekonomisi. Ama Avrupa'nın en hızlı büyüyen en sağlıklı ekonomisi Türk ekonomisi. Avrupa'nın en güçlü ordusuna sahibiz.

Bağış, Lupatelli'ye İstanbul'a hak ettiği payeyi verdikleri için teşekkür etti.

ntvmsnbc ve Ajanslar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

iyi ve güzel...