!f İstanbul için geri sayım...

2011'de 10. kez düzenlenecek olan !f İstanbul Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali'nin 'Türkiye’den Kısalar' bölümü için başvurular başladı. Festival, film ve video üreten herkesin kurmaca, belgesel, animasyon kategorilerindeki her çeşit kısa filmini değerlendirmek üzere bekliyor.

!f Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali 17-27 Şubat 2011 tarihlerinde İstanbul’da ve 3-6 Mart arasında Ankara’da gerçekleşecek. Festival kapsamında yapılan "Türkiye’den Kısalar" gösterimleri kısa film yönetmenlerine önemli fırsatlar sunuyor. Gösterimlerin sonunda yapılan izleyici oylamasıyla, en çok beğenilen filmin yönetmeni !f İstanbul sunduğu imkanlarla yabancı bir film festivaline katılma, yabancı yönetmenler, yapımcılar ile tanışma fırsatı buluyor. Örneğin, geçen yılın ödül sahibi Zeynep Devrim Gürsel, Kasım ayında Amsterdam’da gerçekleşecek olan IDFA Uluslararası Belgesel Film Festivali’ne gidecek.

TEK ŞART 2010 YAPIMI OLMASI
Kısa film başvuruları için belli bir konu, format sınırlaması yok; ayrıca daha önce gösterilmemiş ya da ödül almamış olması gibi şartlar da aranmıyor; tek şart, kısa filmlerin 2010 yapımı olması.

!f İstanbul'un amacı sıradan bir yarışma düzenlemekten öte, içinde bulunduğu dönemin eğilimlerini yansıtan, söyleyecek yeni bir sözü olan, !f İstanbul’un önemli bulduğu bir konuya özgün bir biçimde eğilen, festival komitesinin kalbini çalan ya da kafasını karıştıran filmleri, belli tematik programlar içinde derlemek ve festival kapsamında AFM Fitaş Beyoğlu Sinemaları ile Kadıköy KargART ve !f Ankara'da izleyicilerle buluşturmak. Seyircilerden büyük ilgi gören bu seçki gösterimleri ayrıca kısa film yönetmenlerini, yapımcılarını da biraraya getiren bir organizasyon olma özelliği taşıyor.

2010 yapımı kısa filmlerin değerlendirmeye alınabilmesi için ayrıntılı bilgi;
Habertürk

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

iyi ve güzel...