Çaykur Türk kadınını güzelleştirecek

Çaykur güzellik ve cilt bakımı için güzellik çayları geliştirdi. Çaykur Genel Müdürü Ekrem Yüce, canlandırıcı ve kırışıklıkları azaltıcı etkileri bulunan güzellik çaylarının, hintkenevirinden elde edilen ipliklerden dokunan Rize Bezi ile paketleneceğini söyledi.

Genel Müdürü Ekrem Yüce, 2 yıldır Çaykur Çay ve Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü’nde çaydan deri yoluyla da istifade etme konusunda çalışma yürüttüklerini söyledi. Bu çalışmalar sonucunda güzellik çayı üretmeyi başardıklarını ifade eden Yüce, “Çayın kateşin, kafein, pestisit kalıntısı değerlerine baktık.

Çaydaki diğer uçucu maddeleri araştırdık. Bu testlerden sonra alınan olumlu sonuçlar üzerine güzellik çayı ürettik. Bu çayın leylak, melisalı gibi aromalı türleri de bulunuyor. Güzellik çayı için paketlere konulamayan çay liflerini kullanıyoruz. Yeşil çay liflerini, geçirgenliği olmasından dolayı Feretiko olarak bilinen Rize bezinden yaptığımız paketlere dolduruyoruz. Bu paketler de küvete konularak 10 dakika bekletiliyor. Sonra da çayı küvetten alıp bu suda banyo yapılıyor. Böylece deri yoluyla çaydan istifade edilmiş olunuyor” diye konuştu.

Gençleştirici Etkisi Var


Çayın bileşenlerinde bulunan hücre yenileme etkisinin cildi yenilediğini ifade eden Yüce, “Çay banyosunun sakinleştirici, canlandırıcı, gençleştirici etkileri var. Cildi yumuşatıyor, beyazlatıyor. Deriyi geriyor ve kırışıklığı gideriyor. Deride yaşlanmayı geciktirici özelliği var. Güneş yanıklarına karşı da oldukça iyi sonuçlar veriyor. Bu nedenlerden dolayı ürettiğimiz bu çayı hem sağlık, hem banyo hem de güzellik çayı olarak tabir ediyoruz. Kısa bir süre sonra güzellik çaylarımız piyasada olacak” dedi.

Yüce, çayın kozmetik sektöründe kullanımını sağlamak amacıyla çalışmalar başlatacaklarını da belirterek, çay kremi, şampuanı, sabunu gibi ürünleri de piyasaya sürmeyi amaçladıklarını sözlerine ekledi.


Çaykur Genel Müdürü Ekrem Yüce, Çay ve Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü’nde Rize Üniversitesi (RÜ) Meslek Yüksekokulu Çay Eksperliği bölümü öğrencilerine de güzellik çayı projesi hakkında bilgiler verdi.

(DHA)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

iyi ve güzel...