5 Yıldızlı Öğrenci Yurdu

 

'Örnek yurtta' her şey öğrenci için

YURTKUR Genel Müdürü Hasan Albayrak'ın, kurumca yaptıkları yenilikleri anlatırken örnek gösterdiği ''Yomra Kanuni Yurdu''nda, tek ve 3 kişilik odalarda tuvalet ve banyo, bazalı yatak, televizyon, buzdolabı, ütü, telefon, kişi sayısınca çalışma masası ve dolap ile internet bağlantısı bulunuyor. 

TRABZON - YURTKUR Yomra Kanuni Yurdu, 20 Aralık 2009'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından törenle açıldı. Kız ve erkek öğrencilere ayrılan 2 blokta toplam 510 kişi kapasitesi bulunan yurtta, 48 tek, 154 de 3 kişilik olmak üzere toplam 202 oda bulunuyor.
Tüm odalarında kişi sayısına göre bazalı yatak, kitaplıklı çalışma masası ve dolap bulunan yurtta, her odada televizyon, mini buzdolabı, tuvalet, banyo, telefon, ütü ve ütü masası standart olarak yer alıyor. Engelliler için hazırlanan 4 odada ise kapılar dışa doğru açılıyor ve tuvalette destek aparatı bulunuyor. Yurtta, engelliler için asansör de var.        
Her katta ayrıca çalışma odası yer alan yurda öğrenciler kimlik göstererek değil, parmak izlerini kullanarak giriş yapıyor.

Yurdun sosyal tesis binasında ise 150 kişilik konferans salonu, kantin, kafeterya ve internet kafe bulunuyor.        
Yurtta ayrıca, öğrencilerin işlerini çok kolaylaştıran ve YURTKUR'un yaygınlaştırmayı planladığı ücretsiz çamaşırhane hizmeti veriliyor.
Kirli çamaşırlarını görevliye teslim eden öğrenciler, aynı gün yıkanan çamaşırlarını kurutulmuş şekilde alabiliyor ve bunun için hiçbir ücret ödemiyor.        
Yurt ücreti ise aylık 132 lira. Ancak YURTKUR, öğrencilere günlük olarak sabah kahvaltısında 1,60 lira, akşam yemeğinde de 2,40 lira olmak üzere toplam 4 lira katkıda bulunuyor.

Bir ayda 120 liraya ulaşan bu katkı çıkıldıktan sonra yurdun ücreti 12 liraya iniyor.
Öğrenciler bu katkıları, kantinden kahvaltı ve yemek alırken, parmak izlerini yazar kasada kurulu sisteme okutarak hesaplarından düşürebiliyorlar.
Her blokunda 6 kat bulunan yurtta, yapılan çevre düzenlemesiyle birlikte öğrencilerin bir arada bulunabileceği geniş bir yeşil alan da mevcut.   
Yurt Müdürü Halit Yılmaz, 81 ilde 107 ilçede toplam 240 bin 221 kişi kapasiteli 268 yurt bulunduğunu belirterek, Yomra Kanuni Yurdu'nda YURTKUR'un yaptığı yeniliklerin birçoğunun uygulandığını söyledi.
       
''BURADAKİ ODAM, EVİMDEKİ ODAMDAN BİLE DAHA DÜZGÜN''
Yurtta 2 yıldır kalan Adanalı Seda Yurdadov, Karadeniz Teknik Üniversitesi Orman Mühendisliği Bölümü 2. sınıf öğrencisi olduğunu belirterek, ''Aslında ilk yılımdan beri eve çıkmayı düşünüyordum. Ama böyle bir yurda geldikten sonra eve çıkma fikri tamamen silindi. Hem fiyatı çok uygun. Zaten ödediğimiz 132 liranın yüzde 80'i tekrar yemek amacıyla bize veriliyor. Sabah ve akşam yemeklerimiz var. Çok şanslıyız, odalarımız banyo ve tuvaletli. Bazalı yataklarda yatıyoruz en güzeli, çalışma masamız, buzdolabımız, televizyonumuz var. Gece acıktığımızda kalkıp kendimiz bir şeyler yiyebiliyoruz. Çok rahat ders çalışma olanaklarımız var'' dedi.   
İstanbullu KTÜ Orman Endüstri Mühendisliği Bölümü 2. sınıf öğrencisi Neşe Bingöllü ise, ''Çok şanslıyız. Buradaki odam, evimdeki odamdan bile daha düzgün'' diye konuştu.

ntvmsnbc

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

iyi ve güzel...