1 Milyon Öğrenim Kredisi Borçlusuna Müjde...


Başbakan Erdoğan'ın 'bayrama kadar bitirin' dediği cumhuriyet tarihinin en kapsamlı af tasarısının satır aralarından öğrenim kredisi borçlularına müjde çıktı.

Vergi ve prim borçlarına getirilecek affın yanı sıra, tasarının en önemli özelliği, çeşitli yasalarda düzenlenmiş olsa da “6183 sayılı kanuna göre tahsil edilir” denilen neredeyse tüm kamu alacaklarını kapsama alması oldu.

1 Milyon Öğrenim Kredisi Borçlusuna Müjde

AF tasarısı kapsamında öğrenci kredisi ve harçlarına ilişkin borçlar yapılandırmaya girecek. Zamanında ödenmeyen öğrenim ve katkı kredisi borçlarının tahsilatı 6183 sayılı yasaya göre Maliye’ye bağlı vergi daireleri tarafından yapılıyor. Bu nedenle tasarıyla, bu borçların da açılacak “beyaz sayfa” kapsamında değerlendirilmesi öngörüldü. Daha önce getirilen yapılandırmalara rağmen 1 milyon civarında öğrenim kredisi borçlusu var.

Kurban Bayramı Öncesi Memura Maaş Müjdesi

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde kamu çalışanlarına müjde verdi. Bakan Şimşek kamu kurumlarında çalışan memur, sözleşmeli personel, işçi ve diğer personelin 15 Kasım’da alacakları maaşlarının, 12 Kasım günü verileceğini söyledi. Şimşek,“15 Kasım tarihinde ödenmesi gereken tüm hak edişler, 12 Kasım tarihinde avans olarak ödenecektir” dedi.

Radikal  03/11/2010 10:55

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

iyi ve güzel...