Bir Uçuş Hikayesi

Türk Milli Basketbol Takımı’nın sahadaki 12 dev adamı şampiyonada dünya 2.liğini elde ederek büyük bir başarıya imza attı. 13. dev adam ise Bogdan Tanjevic oldu.

Turnuva birçok rekora da sahne oldu. İşte bunlardan bazıları. Tüm Dünya Şampiyonaları seyirci rekoru. Hasılat rekoru. En çok yazılı ve görsel medyanın izlediği şampiyona ünvanı. Protokol, FIBA ve çeşitle branşlarda spor delegeleri rekoru. Bu güne kadar ilk kez bu kadar görkemli açılış gecesi. FIBA’nın mecbur kıldığı FANZONE alanları konusunda binlerce seyircinin takip ettiği maçlarda seyirci rekoru.

FIBA 2010 Dünya Şampiyonası başlarken, Türkiye’nin Amerika ile final oynayacağı söylenseydi, kimse inanmazdı. Şampiyona başladığında Ankara’da, Türkiye, Porto Riko gibi Amerika kıtasının en önemli takımlarından birini yendi. İspanya’da düzenlenen Avrupa Şampiyonası’nı birinci bitiren Rusya’yı ve ardından 35 senedir yenemediği Yunanistan’ı dize getirerek grubunu birinci olarak kapadı. Çin ve Fildişi engelleri zaten aşılmıştı.
Yorgun ve uykusuz bir gecenin ötesinde hiç dinlenmeye fırsat bulamadan , belki de, bu turnuvada Amerika’yı tek yenecek olan Türk Milli Takımı ikincilik yani GÜMÜŞ MADALYA ile yetindi. 172 ülke  televizyonunun canlı verdiği maçlar nedeniyle ülkemizin müthiş bir reklamı oldu.  Dünya Şampiyonası nedeniyle saha içinde ve dışında Türkiye Basketbol Federasyonu verdiği başarılı sınav ile alkışı fazlası ile hak etti.

SkyLife - Ekim 2010

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

iyi ve güzel...